Què és el Frit Mallorquí?

La primera entrada que farem al bolg serà dedicada  a explicar d’on ve i que és el que dona nom al blog.

És un plat tradicional de la illa de Mallorca elaborat tradicionalment a partir de les restes del porc després de fer matançes, també és pot fer be amb cabrit o fins  indiot. El plat és un fregit amb oli d’oliva de la carn amb patates, ceba, tomàtiga i pebres vermells. La seva condimentació es sol fer a partir de:  sal, canyella, clau, pebre de cirereta, pebre bo, all, fonoll i llorer.

Les seves variants segons la zona de Mallorca o les seves característiques són:

  • Frit de matances, que es fa l’època de matances.
  • Frit de rates, variant de Sa Pobla.
  • Frit de sang, de la comarca de la Serra de Tramuntana.
  • Frit variat, presenta ingredients variats.

RECEPTA

1. quilo de patates

2.  Frit de (pulmó, fetge , sang cuinada, etc) de be o porc

3. Cebes tendres

4. Pebrots vermells

5. 1/2 kg de pebrots verds

6.  braquetes de fonoll

7. alls

8. 2 fulles de llorer

( quantitats variables segons els comensals)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s